Härlig 2:a palts i Kullingstrofén!!!

I Lördags körde vi Kullingtrofén i Herrljunga, Hela teamet kom från olika delar av landet som det kan bli på semestern.
Kalle var som vanligt i högerstolen och både kartis och chaffören var riktigt tävlingssugna. Det var 210 anmälda varav 35 i A2wd.
 
SS1: 9 km lång började sträckan kanon den passiva körningen från tävlingen innan var som bortblåst och det var full attack direkt. Varmt var det för dagen 30´ så medium däck satt på drivhjulen. Vid målgång var vi snabbast så långt men hemmaföraren Philip Haag kom ett 10tal bilar senare och slog oss med 1.8 s.
 
SS2 4.5 km. inte riktigt lika bra tempo här men ändå ok 5 tid 4.3 efter Haag.
 
Service och lite mat i magen och mycket vatten, vi ligger på 2:a plats 6.1 s efter Haag.
 
SS3 16 km börjar mycket bra här men på slutet börjar dashboarden blinka i mellanåt att motorn är för varm så får börja växla lite tidagare för att hålla tempen nere tappar lite koncentrationen och dyrbara sekunder på slutet. Men tiden är ända bra 5.3 s efter Johan Holmberg som är snabbast.
 
Service: Servicen sköts denna dag av Dan B och Ingvar, allmän genomgång av bilen och nya däck fram.
 
SS4: 21 km dagens längsta sträcka. Härligt snabb med några chikaner här går det verkligen fort. SS4 har allt regn i inledningen som sedan övergår i torrt hårt underlag. Vi hittar mycket bra här och kör stenhårt när vi kommer i mål är vi snabbast så långt men bilen efter med Pierre Fransson är ännu snabbare nämligen 3.7 s snabbare än oss han går om oss i totalen och vinner klassen med 1.3 s före oss. Det är bara att lyfta på hatten för Pierre´s fina körning på SS4.
 
Vi är jätte nöjda med tävlingen 1.3 s på 51 km körning är  ingenting och det var inga duvungar vi hade efter oss i resultatlistrorna tex. Mattis Ohlsson, Johan Holmberg, Jimmi Ohlsson, Kristian Johansson och Patrik Johansson.

Strax dags för start!

Här i Herrljunga väntar vi på start. Det kommer att bli riktigt varmt så det gäller att dricka mycket!


Uppladdning inför Kulling trofén!

Bilen är redo för race och teamet är laddade. Tävling kommer att bli tuff med fyra sträckor därav de två avslutande är på 16 km och 24 km. Det bli svårt med däck då det kommer att bli mycket varmt så det gäller att inte överköra. Vi satsar på högt tempo och bra bilåkning. 

RSS 2.0