Videoklipp från Ekratten!

Ett litet videoklipp från Ekratten är upplagt på youtube. Bra åkning:) här är länken http://m.youtube.com/watch?v=IDW372SMUKI

Tack till alla supportrar och sponsorer!

Vill bara tacka alla sponsorer och supportrar som får hela teamet att gå runt. Utan er hade det inte blivit något rally på nivån vi idag kör! Så tack till er! 

Vinst i Ekratten!

I Lördags körde vi Asarums tävling Ekratten. 35 km fördelat på 5ss skulle avgöra rally. Asarums tävling är den krokigaste tävlingen i cupen och det har kanske inte varit vår starkaste sida änsålänge i år. Kalle Lexe skötte noterna i vanlig ordning. Vi var 22 förare i klassen och ca 130 totalt fördelat på alla klsserna. SS1 Porset 4140m: Jätte krokig smal sträcka hade i femmans växel en gång på hela sträckan ett litet misstag du vi nästan stod still i en Höger1. På slutet tyckte vi att bilen spann mycket det visade sej sen efter målgång att bromsen bak log på. bilen var helt fast på stället men vi lossede bromsrören bak och släpte trycket och du gick det igen. Bara 3 km till nästa sträcka utan service så lite nervöst. Bara 6:e tid. SS2 Skärserås 12400m: Häftig sträcka inte jätte krokig men svänger hela tiden. HIttar ett jätte bra tempo här och noterna leverras som vanligt perfekt. 1:a på sträckan hela 5,9s till nästa bil i klassen. Service: Dan B, David J och Harriet sköter idag servicen. Kort om tid så kollar bromsarna bak och luftar ur lite och på med nya däck på drivhjulen. SS3 Lycke 4280m: Vägen lite bredare här och det hade gott att åka på lite hårdare här men ändå 2:a tid 0,6s efter Mattis Ohlsson som var snabbast. SS4 Örseryd 9070m: Åter igen en häftig krokig sträcka med krön och lyft i böjjarna. Hittar ett mycket bra tempo här en jätte sladd på 5:ans växel i ca 130-140 km i mitten på sträckan men det gick bra :). Snabbast här 0,4s före Mattis. SS5 Borvidsmåla 5280m: Vi leder med 2,3s före Mattis så här är det bara att hålla i. vi fär till en kanon sträcka här 0,9s före mattis och nästan 10s före 3:an i klassen här. Vi vinner tävlingen med 3,2s Före Mattis och är 3:a totalt vi är givetvis kanon nöjda med detta och har en betryggande ledning i både SSRC och Smålands DM med en tävling kvar att åka. Nästa tävling blir Rally Småland om två veckor.

Ny vinst i Tv Svängen!!

Igår var teamet och körde Tv Svängen i Hörby. 6 rellativt korta sträckor på 40km tillsammans skulle avgöra dagen. Kalle Lexe skötte noterna som vanligt klanderfritt från start till mål. SS1 Råset 7100m: Redan ca 600m in på sträckan får vi en AHA upplevelse en vä 4- över krön som nyper rejält på slutet tyckte jag hela bakändan på golfen utanför vägen men tappar ingen fart. Annars väldigt högt tempo 1:a tid i klassen 3,3 s före andra man. SS2 Stänkelösa 8320m: Ökänd sträcka då man en bit in efter en vinkel går in på dålig skogsväg med mycket sten i spåren. Vi ser inte detta som ett hinder utan som en utmaning och laddar vad vi åkar utan att riskera bilen för mycket. På slutet börjar dock bilen misstända och gå illa ändå 3:e tid 3,9 efter snabbaste. Service: Konstaterar att det är ett tändstift som spökar vi byter detta och övrig service sköts perfekt av David. J och Ingvar. Vi leder nu med 3,3s. SS3 Skåningsboda 5740m: Kort sträcka också en klassisk sträcka vi kört många gånger innan. Tar i bra på de ställena där det finns plats och lugnare där vi vet det är smalt och mycket sten i kanterna.2,6 efter snabbaste bilen Jocke Kristiansson i en Opel Corsa. SS4 Maglehult 5200m: Dagen korstaste sträcka snabb väg inga konstigheter här skapligt tempo. 3:e tid 0,9s efter Jocke. Service: lite mat i magen och vi ser att Jocke börjar närma sej bakifrån, 2,6s efter oss nu. SS5 Kagarp 7270m: En konstig sträcka säkert 8-9 vinklar/ hårnålar att ta sej igenom bestämmer oss innan att köra lungt in i vinklarna och ha farten med oss ut, Det värkade va rätt val slår jocke med 3,6s häroch är snabbast i klassen. Vi leder nu med 6,2s inför sista sträckan. SS6 Pus 6400m: Även denna en sträcka som alltid går i Hörby riktigt bred fin i början för att bli sämre väg på slutet. Men redan i starten på sträckan missar vi 2:ans växel och tappar redan här lite tid och koncentration. Blir sedan lite överladd bitvis men klarar oss ändå får stryk av Jocke med 4,2s på sträckan och sätter en 4:e tid i klassen. Vi vinner till slut med 2.1s vilket var riktigt skönt och viktigt för cuperna vi kör. Leder nu klassen i SSRC med 96 poäng och Smålands DM med 23 poäng. Topp 5 1 David Bellborg/Kalle Lexe 2 Jocke Kristiansson/Anders Björnmyr 3 Magnus Johansson/ Marcus Sundh 4 Mattis Ohlsson/ Anders Karlsson 5 Thord Johansson/ Emil Månsson Kul att se att magnus fått upp farten igen då han haft det lite tungt i år annars.

RSS 2.0