2:a på ett regnigt Ekratten!!!

 
Igår körde vi sista deltävlingen i Syd Svenska Rallycupen. Asarums Ms stod för arrangemanget med start och mål i Belleviparken i Karlshamn. 39km skulle köras över 5 Special Sträckor.
SS1 Tranerås 6950m: dyngsura hala vägar var dagens tema och ett väggrepp som varierade ibland understyrde det och ibland släppte bakänden helt och hållet i gyttijan. Men ändå en 3:e tid i klassen.
 
SS2 Abborramåla 5150m: Bättre underlag här inte riktigt lika halt men regnet fortsatte men bra flyt för oss ända 3:e tid även på denna sträcka.
 
SS3 Gäddemåla 6720m: Lite snabbare sträcka mot de första skapligt underlag en lite miss i ett vägbyte kostade ett par sekunder annars bra 2:a tid.
 
SS4 Örseryd 10460m: Dagen längsta sträcka och krokigaste så långt med några riktiga lurigheter på slutet första halvan mycket bra men på slutet tar vi det lite lugnare 4:e tid.
 
SS5 Högahult 9560m: Dagen helt klart krokigaste sträcka den satt nästan knut på sej själv:).
VI hade 12s upp till 1:a plats och 17s ner till tredje så vi körde med insidan av huvudet (för en gångs skull :) )men ändå en bra tid 3:e i klassen.
 
Vi slutar på en riktigt fin 2:a plats i klassen av de 22 startande och 5:a totalt av 130 ekipage. Riktigt skönt att va med i toppen igen efter några tävlingar med mindre lyckade insaterar.
 
Om en månad går finalen i SSRC i växjö och då ska bilen och besättning vara i nyskick.
 
 
 
 
 
 

Dåligt med uppdateringar på bloggen!!!

Det har varit dåligt med uppdateringar på bloggen på ett tag då det varit fullt upp med annat, Men nu ska vi försöka bättra oss med två tävlingar kvar av säsongen.
Två tävlingar har kört sedan sista inlägget.
Vimmerby 25 Augusti och Tv Svängen den 8 September.
Kort referens om dessa tävlingar kommer här.
Vimmerby vi körde lite vid sidan av vägen redan på första sträckan 3km in, kröker ett styrstag och en bärarm.
Tappar hela 25s där men tur för oss service efter sträckan vi byter de trasiga delarna och hinner nästan till nästa sträcka men 1 minut för sent så för 10s tillägg. Vi gör vårat bästa och kör till slut upp oss till 5:e plats efter 53km special sträckor.
 
Tv Svängen SS1 bilen känndes understyrd men tiden var riktigt bra 3:a i klassen Snabba Mattis kraschar tyvär i ett träd på denna sträckan och är borta.
 
SS2 mycket bra sträcka för oss men i ett väg byte snurrar vi och tappar 6-7s 4:e tid iklassen bara 2,1 efter snabbaste topp förarana Kjell Fransson och Daniel Haldén far båda två av vägen och också de bägge är borta. Nu ligger vi 2:a iklassen bara 1,4s efter ledar bilen.
 
SS3 börjar riktigt bra men en lurig vänstersvängen med mycket lösgrus gör att vi tappar bakändan på bilen och vi hinner inte få runt henne till nästa sväng och åker ner i ett litet dike tappar tyvärr 3 min där och dagen är förstörd.
Bilen är helt intakt men vi väljer att bryta ändå.
Hela 9 bilar av 21 bryter i vår klass denna dag.
 
 

RSS 2.0