Rapport från Uppsala.

Här kommer en längre rapport från helgen. På torsdags förmiddagen åkte vi mot Uppsala för att besiktiga rallybilen och reka SS1 och SS2 .
På fredagsmorgonen redan kl 07:00 var det dags att köra SS3-SS9, och vid tvår tiden på fredagen var allt rekat och klart, vi började tagga till ordentligt med tanke på att det var första SM starten för i år.
SS1 och SS2 kördes i mörker vilket vi inte är vana vid.
 
SS1 hittade ett helt ok tempo på de svåra vägarna, men ca 5 km från mål på ss1 så försvinnner servostyrningen och bilen är väldigt tungstyrd. Vi tappar en del tid på det såklart men har ändå en 9:e tid.
 
SS2 Ingen service här så vi får köra hela ss2 utan servo och här tappar vi ännu mer tid.
Ramlar ner till 10:e plats i klassen här, vägen är mycket spårig och det är svårt att hålla bilen på vägen.
 
Service: vi byter styrväxel och servopump och går igenom hela bilen och är inte i säng förens vid 2 tiden på natten.
Redan vid sju på morgonen är det dags att ge sej av mot serviceplatsen för lördagens sträckor, så det blev inte alltför många timmars sömn.Vi ligger ca 20 sekunder efter Patrik Johansson som ligger 2:a och vi bestämmer oss för att göra ett försök att komma ikapp.
 
SS3 laddar på riktigt bra här kanske lite väl yvigt med för mycket sladd för tiden finns här ändå inte 9:e tid i klassen igen.
 
SS4-SS5: Jätte snabba sträckor med delvis gräsimitten väg som vi säger bitvis helt sönderkörda partier. Hitta inget självförtroende här och ingen bra tid heller.
 
SS6: Publiksträcka på asfalt, en riktigt roligt sträcka med otroligt mycket folk. Sträckan ligger på universitetsområdet mitt i uppsala så det var häftigt.
 
Service igen  inga kostigheter med bilen och iväg igen .  Pappa Dan och Kristoffer Thörjesson sköter servicen denna helg och gör som vanligt ett ba jobb tack för det.
 
SS7-SS8-SS9. Känner här att vi hamnat lite i ingemansland och kör kanske inte för fullt. Vi tycker inte att bilen greppar riktigt bra på framhjulen och har inte den där känslan i bilen som man måste ha om man ska kunna åka fort.
 
Summering: Efter en tråkigt start på rallyt är vi ända nöjda med slut resultat som blev en 9:e plats i klassen av 35 startande. Kände som att luften gick ur lite när det jävlades redan från början, vi är dock nöjda med att fullfölja hela rallyt på 9mil special. Vi hoppas att det kommer synas på tiderna den 25 okt då finalen i SSRC körs i Vetlanda.
 
 

9:a i klassen

Teamet slutade på en nionde plats i klassen... En mer utförlig uppdatering kommer... Nu är de dags att bege sig hemåt och sedan ladda om inför finalen i Vetlanda... 

/Bellborg Motorsport

Uppdatering från David och Kalle!

Efter ss6 service inför sista etappen 3 ss kvar. Hittar ingen riktig känsla i bilen är lite otrygg på de bitvis sönderkörda vägarna! Men vi ger oss inte! Vi ska försöka hitta känslan och bjuda på bra bilåkning de sista sträckorna! 

/David & Kalle

Heja Bellborg Motorsport!

Heja Bellborg Motorsport ge allt nu sista sträckorna! /Heja klacken i skogen!Efter ss 5!

Teamet ligger fortfarande på en 10:e plats efter ss5.. 

Nu är vi laddade!!!!!!
Styrväxel och pump fixat!

Styrväxlen och pumpen är nu bytta och nu är teamet redo för att börja jakten på att köra in de 20 sekunder de har upp till andra platsen! 

Bloggen kommer att uppdateras så följ teamet här eller så finns tiderna på http://www.raceconsulting.se


/Bellborg Motorsport


10:a

Efter de två sträckorna i mörkert ligger de på 10:e plats i klassen... 

David har Skjutit packningarna i styrväxel ca 4 km från mål på ss1 körde hela ss2 utan servo. Så nu håller teamet på att byta grejer och ladda om inför morgondagens 7 sträckor..

Nu kör de över startlinjen!
Snart redo för start i Uppsala!

Teamet har rekat hela dagen och håller nu på att ladda upp för fullt inför de två sträckorna som ska köras ikväll i mörkret! I morgon är det sju sträckor som ska köras.
 
Vi ska försöka uppdatera bloggen efter kvällens körning och även under morgondagen! Man kan också kolla hur det går för teamet på http://www.raceconsulting.se/. Där ligger en direkt länk på första sidan till Rally Uppsala!
 
Så nu håller vi tummarna att David och Kalle Lexe hittar ett högt tempo kombinerat av fin åkning som vi är vana att se!
 
/Bellborg Motorsport
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0