Klassseger i Midsommardansen!!

Klasseger och 2:a plats totalt i midsommardansen?
Igår körde vi midsommardansen i Ljungby inhoppande Kalle Lexe i höger stolen gjorde ett strålande jobb.
24 ekipage i klassen och ca 125 i totalen skulle göra upp över 5 Special sträckor. 
 
SS1 Espenäs 4.4 km: Allting fungerar från första metern växlingarna som vi hade problem med i Kongen var som bortblåsta bilen känndes perfekt. Bra tempo och 1:a i klassen och andra tid totalt bara 0,5 s efter Stoffe Nilsson i en 4 hjulsdrivem Subaru.
 
SS2 Skogaryd 9.9 km: Snabb sträcka som ändå svänger hela tiden sådana vägar det brukar gå fort för oss.
1:a i klassen och andra tid totalt bara 2 s efter Stoffe. Kanon nöjda.
 
SS3 Torarp 1.2 Mil: Dagens längsta sträcka även denna sträcka snabb med några sämre skogsbilsvägar för att få ner medelhastigheten. Även här 1:a tid i klassen och snyggt och städat mitt på vägen.
 
Service: Det var Ingvar Johansson och Dan Bellborg som skötte servicen dagen till ära och dom fick jobba lite.
En bult till Servopumpen hade gott av så det fick ordnas. Tanken hade även den fått smacka på den smålänska stenen och ett lite hål under tanken gjorde att det läckte en aning men inget att fundera på.
 
SS4 Köp 5.1 km : Bra flyt även denna sträcka 2:a tid i klassen 0,7 s efter Thord Johansson som fått upp farten vi leder nu klassen med 6,9 s innan den 5.5 km sista sträckan.
 
SS5 Stegaryd 5.5 km : Snabb sträcka även denna med varvstop ett par gånger. En chikan ca 2 km före mål ställer till det för oss chikanen ser öppen ut och det går fullt på femma precis inann och vi går in hårt mellan balarna vi slår i höbalen lite lätt bak och bilen får kasst och vi åker med hela bakänden av bilen i diket. Framhjulen är på vägen så allting går bra med puh det var nära. 2:a tid i klassen på denna slagen av Mattis Olsson med 1,9 s.
 
Bilden tagen av Ida Björck. tack för den
 
Topp tre Klassen
1 David Bellborg/ Kalle Lexe
2 Mattis Olsson/ Anders Karlsson
3 Thord Johansson/ Emil Månsson
 
Vi går upp i ledning i Smålands Dm och även i SSRC om jag inte räknat fel.
 
Vill tacka Kalle Lexe för en fin tävling, mekarna som gjorde ett bra jobb med bilen och Harriet som fixade maten. Vill även tacka för alla grattis SMS som rammlat in

RSS 2.0