Kanon Resultat i Kongen!!!

Då var det dags för Kong Christan Race i Kristianstad 6 Sträckor på 45km skulle avverkas. Hela 238 startande över alla klassen och 30 ekipage i  A förare Trimmat 2WD.

 

SS1: Kädarp 6850m. Dagens snabbaste sträcka startar okej 5.8s efter Thord Johansson som är snabbast 10 i klassen.


SS2: Västanå 10290m. Längsta sträckan för dagen. Hittar ett bra tempo bilen känns lite mjuk och gungig i baken men bra tid. 4 i klassen 2.4s efter Kjell Fransson som är snabbast.


Service. Inga konstigheter med bilen nya däck på driven och ändrar stötdämparna bak 5 klipp så bilen blir lite styvare,


SS3: Kullan 5180m. Klassisk sträcka som gått många gånger förut väldigt krokig och krön och lyft underbar sträcka. Vi blev varnade för några riktiga avåkarställen innan start som vi skulle undvika. Vi hittar riktigt bra här inne och bilen svarar perfekt på ändringarna vi gjorde 2 Tid i klassen och 6 tid totalt 1.6s efter Mattis Ohlsson som är snabbast.


SS4: Slätten 6880m. Tyvärr struken då en rullning inträffar.


Service: en macka i magen och sen vidare.


SS5: Ubbaboda 9450m: Sträcka som bitvis sätter knut på säg själv, smal och krävande.Men får fint flyt direkt vi kör städat och fint mitt på vägen. 2:a i klassen 4,3 s efter Mattis här 6 tid totalt. Vi går upp till en 3:e plats i klassen efter sträckan bara 0,3 sek efter Kjell.

SS6: Snarrarp 5970m. Bredare by väg men ändå krokig. Vi siktar  på andra platsen och laddar på bra från första böjj. Men sista kurvan på rally blir det ett missförstånd. En ! Vänster 2- blir istället en Vänster 3, farten blir allt för hög vi åker nästan baklänges in i böjjen tappar lite tid men bjuder på fin attack. Serviceteamet var nöjda då de står på detta ställe J. Vi blir slagna på 0,3 s av Kjell här och Blir till slut 3:a i klassen som är ett riktigt bra resultat. Vi blir även 8 totalt av de 238 starnade.

Nästa tävling blir redan på lördag då det är Silverratten i Älmhult som körs.


Bilder Från Simrishamn!!Rally premiär i Simrishamn!

 

Teamet begav sig på lördags morgonen mot Simrishamn för årets första Rally tävling. David och nya kartläraren Kjell Karlsson var taggade inför de sju sträckorna i Simrishamnsmixen.

Det var ett rejält startfält med 160 bilar totalt och 38 i A 2wd.
David och Kjell hade bra flyt hela dagen och bilen funkade som den skulle. De slutade på en 6:e plats i klassen med bara en tiondel upp till 5:e platsen som Kjell Fransson tog. Så de va väldigt tajt i täten hela dagen. Det blev en 13:e plats totalt i tävlingen.

Nästa tävling för temaet blir den 28 april och då är de dags för Kristianstads tävling Kong Christian Race.  

RSS 2.0