En sten är hård!

Vi körde över en sten på ss1 igår körde hål i hasplåten och knölade avgasröret tror att motorn andades lite sämre efter det.


Kongen i går!

Igår körde vi första tävlingen för året, det var Kristanstads Kong Christan Race. Hela 180 startande varav 44 st i A2wd.

 SS1 lite seg här, vi har inte åkt bil på 6 månader men ändå ok tid 5,9 efter snabbaste i klassen .

SS2 en bil börjar brinna på sträckan så brandbilar måste in på sträckan. Vi får vänta i 2 timmar innan sträckan kommer igång. Men vi hittar tillbaka till det gamla tempot bitvis men 3-4 km från mål så tappar vi styrservon, faktiskt ändå snabbaste tid i klassen riktigt kul.

SS3 Ubbaboda klassisk sträcka krokig med lyft och krön. Får inte riktigt till det här tycker att det är för lite bakbroms så får ingen riktig känsla. 6,4 sekunder efter här.

SS4 längsta sträckan på dagen 17 km 
Samma sak här styrservon hackar lite och för lite bakbroms men vi tar oss i mål utan problem. 8,9 efter.

Kalle och jag är nöjda med tävlingen vi slutar på en 4 plats i klassen. Vi kommer nu att se vad vi kan göra för att få mer broms bak och dessutom fixa servon .


Dags för premiär!

I morgon är det dags för första tävlingen för året och första tävlingen med nya bilen. Det har varit dåligt med uppdateringar på bloggen, det ska bli bättre nu! Bilen är mappad och motorn är till 90% färdig men där finns mer att hämta. Kong Christan Race som är andra deltävlingen i SSRC. Vi är 44 i klassen med många duktiga förare så det blir tufft. 

Ingen start i Simrishamn.

Tyvär blir det ingen start i Simrishamn för Bellborg Motorsport.
I torsdags när vi skulle mappa bilen på Fridafors Bilservice så konstaterades att det var koas i boxen och väldigt mycket jobb för att få bilen tävlings klar.
Vi blev då tvungna att ta och avanmäla oss, vi inte riskera motorn första tävling. Vi kommer istället bättre förberedda till kongen om 3 veckor .

RSS 2.0