Åkbild från helgen

 
 
 
Bilden tagen av jocke Lydell

Härlig premiär i Simrishamn!

Igår var Bellborg Motorsport med  teamet i Simrishamn och körde första tävlingen för året. Tävlingen ingick i Sydsvenska Rallycupen och hade ett gediget startfält på ca 210 ekipage. I klass A förare 2wd var det 37 bilar till start ett riktigt getingbo som vanligt. 
Vi har i vinter jobbat lite med bilen, nytt grenrör med resterande avgassystem har byggts, ny luftBox i kolfiber har jutits om. Ny styrväxel och servopump har köpts och växellåda och fjäderben har renoverats.
Vi har även bytt däcktillverkare för året David Lindström på Plombo Motor har hjälp oss med detta så nu är det Kumho Tires som sitter på fälgarna. 
Kalle Lexe kommer att åka som Co Driver hela året vilket känns helt kanon, vi börjar känna varandra väl nu och vet när vi ska peppa varandra och kalle vet hur en bil och chafför ska bete sig.
 
 
Ss 1 vi känner oss för lite vi har inte åkt rallybil på 6 månader men det känns bra. Bilen känns kanon väghållning bromsar och däck, allt lirar ihop. 1:à plats i klassen 1 sekund före Ricke Borgström.
 
Ss 2 Kommer in i bilåkningen mkt bra genar hårt på vissa ställen på Simrishamns fälten där sträckorna går.
Ricke är snabbast före oss men bara 0.3 sekunder.
 
Service Dan och Ingvar som sköter servicen för dagen går igenom allt och tankar upp, sedan vidare mot nästa ss
 
Ss 3 dagens längsta sträcka 13 km, 10/15 vägbyten och där imellan supersnabb väg, bromspunkterna sitter perfekt och de nya Kumho däcken fungerar mycket bra. 2:à på sträckan 2.6 sekunder efter Zeiljon som går upp på andra plats dock 9.6 sekunder efter oss.
 
Ss4 härlig sträcka bred väg med gått om plats att välja sina egna spår på. Mycket supportrar här som hejar på vilken gör att man taggar till extra, vi bjuder på några sladdar men tiden är bra  1:à i klassen igen. Drygar ut ledningen till 10,3.
 
Ss5 samma sträcka som Ss1 2:à på sträckan 0.4 sekunder efter Henrik Johansson även han i en Golf 3 Kitcar vi ökar ledningen till 11.3 s med en sträcka kvar och vi har segervittring. Vi vet att vi inte ska tappa ledningen om vi inte klantar oss på ss6.
 
Ss 6 Vi chansar inget på denna sträcka och är ändå 4:à i klasen och bärjar segern i första tävlingen för året.
 
Vi kan summera tävlingen med att vi körde väldigt disciplinerat med nästintill perfekta bromspunkter hela dagen. Vilken gjorde att vi segrade i premiären vi kör även in på en 3:e plats totalt av de 210 startande vilken vi är väldigt stolta över.
 
Sist men inte minst vill jag tacka alla som ställer upp och hjälper till på alla vis.
 
Kalle en fantastisk Co Driver med vinnarskalle
Pappa Dan som alltid ställer upp och aldrig ger upp
Familjen Martina och Molly som alltid stöttar och är med på tävlingarna
Mamma Harriet som sköter cateringen på tävlingarna 
Ingvar som alltid hjälper till med servicen
David som inte var med igår men alltid ställer upp när han kan.
Ni som hjälper till med att bygga fräsa ställa in rally bilen vi behov:) Mattias T, Henrik K , Svend S, Ebbe N , Kristoffer T, Ola K
Och alla supportrar som hejar på i skogen med Jocke L och Schille i spetsen.
Tusen tack till alla sponsorer som ställer upp och gör allt tävlande möjligt
 
 
 
 

Seger i Simrishamn
På väg mot ss6..

Supportrarna i skogen heja allt vad tyget håller nu på sista sträckan! 


Ss5

David och Kalle har precis kört igenom ss5 och teamet är fortfarande etta.. Nu är det service och sedan säger vi heja heja Bellborg Motorsport inför sista sträckan...

Fortfarande etta efter ss4
Leder efter ss1
Startat


Nu har teamet startat och är på väg mot sträcka 1.

Simrishamn

Nu är det dags för besiktning sedan ladda för start..


RSS 2.0