Rapport från Skilling 500!

Igår var teamet i Gislaved och körde 5:e deltävlingen i SSRC, tävlingen ingick även i Smålande DM.
Vi var 30 anmälda i klassen och ca 160 i totallistan.
 
SS1 9 km: Vi har köpt en ny filmkamera till bilen och något skummt hände så intercomen i bilen fungerade inte som den skulle så hörde knappt varandra i bilen. Men vi gjorde vårt bästa och fick ändå till det helt okej 4:a i klassen. En snabb sträcka bred fin byväg.
 
SS2 17km: Vi kopplade ur sladden från intercomen till kameran och då blev ljuden som vanligt.
Långsträcka som hade det mesta bitvis snabb sen kom det in i krokiga partier. Efter ca 10 km in blir vi ner vinkade då Morgan Eriksson som startade ett par bilar framför oss kört av vägen in i ett träd. Vi blir tillsagda att köra till målet och larma ambulans. Sträckan blir där efter struken. Vi hörde senare på kvällen att både kartläsaren och chaufför var på benen så det var skönt.
 
SS 3 15km: Även denna sträcka snabb, vi hittar in i ett högt tempo direkt endast en liten incident i mitten av sträckan du en höger nyper på bra och är en bit utanför vägen med bakänden av bilen men allt reder ut sej.
2:a tid iklassen.
 
SS4 10km: Vi vet att vi ligger 17,4s efter ledande Zejlon i en Volvo 240 så vi siktar in oss på ett högt men säkert tempo för att inte tappa tid till bakomvarande bilar. Sträckan är otäckt snabb går på varvstop på 5ans växel långa partier men vi försöker åka så fort vi kan. 2:a tid i klassen och vi får reda på att ledand Zejlon varit av vägen ochtappat tid hela 21 sekunder mot oss, så det är bara att tacka och ta emot.
Vi vinner nu klassen med 3.8 s och blir 2:a totalt vilket vi naturligtvis är väldigt nöjda med när tävlingen för oss inte varit 100%. 
 
Nu är det semester från rallyt några veckor nytillskott den 17Augusti då vi ska upp till Vimmerby för att köra nästa tävling. Vi ska nu ta med denna fantastiska våren vi haft i rallyskogen och se framemot hösten. 

Jun. 29, 2013


Vinst i Skilling 500!!

Kort inlägg i bussen på väg hem. Vinst idag med Benke som Co Driver riktigt skönt på de otroligt snabba vägarna. Åter kommer med längre rapport inom kort!


Skilling 500 imorgon!!

Imorgon åker teamet till Gislaved för att köra Skilling 500. Ny Co. Driver Mattias Benke Bengtsson ska åka så det kommer bli kanon. Det är 30 anmälda i A2wd och alla snabba förare är anmälda som Mattis Olsson, Kjell Fransson, Kristian Johansson och Kristoffer Thörjesson. Vi kommer med ny preppad bil och ett gott humör och kör för seger!


Surt Sa Räven!!!

Besvikelsen är fortfarande stor efter gårdagen. Teamet drog mot Lessebo på morgonen för att köra Dackefejden med ca 190 startande varav 30 i klassen. Kalle Lexe skötte som vanligt jobbet kanon, och 3 Sträcksegrar efter 3 körda sträckor och en ledning på 16 s visade på ett högt tempo. Vi bestämde oss innan sista sträckan SS4 som var ca 12km att vi inte skulle göra några dumheter utan bara hålla oss på vägen och ta bilen i mål. Men så blev inte fallet ca 5km in på sträckan tvärdör bilen och vi får styra att sidan och bryta tävlingen. Har idag analyserat felet och det var en sprucken bränsleledning i tanken. Känns bittert men vi ser framemot nästa tävling istället som går den 29 juni i Skillingaryd. Så här stod det på www.resultatservice.com efter rallyt Den tvåhjulsdrivna klassen dominerades totalt av David Bellborg från Ryd. De ledde med 16 sekunder inför slutsträckan med då dog bränslepumpen och det var bara att stanna på en mötesplats. - Fruktansvärt bittert, David litade helt på mig, körde klockrent och vi hade inte en enda kris trots tempot, berömde kartläsaren Kalle Lexe efteråt. Segern i klass 2WD gick nu till Mattis Olsson som verkar ha fått upp fjolårstempot på sin Toyota Corolla. - Det känns inte bra att vinna på det sättet, men det var ju bra för mig i alla cuper, konstaterade Mattis efteråt.

Dackefejden på lördag!!!

På lördag körs Dackefejden med start och mål i Lessebo.
Kalle Lexe intar högerstolen så det känns tryggt!
Fjäderbenen har varit i Umeå på renovering och uppdatering.
Hjulinställning är också gjord idag så bilen är tipp topp och redo för race.


Utkast: Jun. 13, 2013


2 bilder från helgen!!!

             Bilden tagen av Rebecca J
 
         Bilden tagen av Ingvar J
 

Vinst i Silverratten!!!

Igår kördes Silverratten med start och mål i Älmhult. Det var 23 startande i klassen och ca 150 totalt. 5 Special sträckor på sammanlagt 55 km skulle avgöra dagen.
Det var även denna dagen en ny Co Driver det var Marcus Sundh från Älmhult en yngre kille som är påväg upp i karriären.
SS1 Buhult 7 km: Okej start känner lite på grejorna mycket bra grepp i vägen jämfört med förra tävlingen då vi hade ett tidigt start nr. 3a i klassen.
 
SS 2 Elmtåsa 15km: långsträcka som hade allt snabb för att sedan komma in på dålig smal riktigt krokig väg men på slutet blev det fin byväg igen. kändes även här okej 3e tid men vi går upp i ledning i klassen Vi känner att vi har mer att ge.
 
Service: I dag sköttes servicen av Dan och Invar så allt var topp. Nya däck på och mat i magen sen iväg igen.
 
SS 3 Horsaberga 12km: allt stämmer från första Böj och hela vägen i mål en nästan 100% sträcka av oss.  1a i klassen och en 2a tid totalt bara 1.4 s efter dagens total vinnare i en Ford Focus Wrc.
 
SS 4 Lunden 7 km: vi leder med över 10 s så vi bestämmer att inte göra några dumheter men ändå bra tempo 5e tid men bara 2.2 s efter snabbaste bil.
 
SS 5 Vägla 15 km: vi leder med 9s och en svår sits vill inte ha för stora marginaler men ändå hduett bra högt tempo vi lyckas med detta 3e tid i klassen och tappar ca 5 s på snabbaste bilen. Men i målet har bilen före oss kört ner fotocellen i mål så vi får fel tid ca 20 s sämre en den vi klockat själva. Vi lägger protest och dom rättar till slut till tiden och vi vinner tävlingen . Men lite vemodigt när man varit uppjagad i ca 1,5 h innan allt rättats till. Vi hamnar även denna dag en fin 2a plats totalt i det stora startfältet vilket vi är väldigt nöjda med.

RSS 2.0